1

Topic: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

http://jardesign.org/forum/img/m/22/t/p1b40vf5371b5910fg1col19db9hj3.jpg

HOW TO INSTALL:

Please not mix files with other version.
Download link: http://jardesign.org/a330/download/inst … 30XP11.zip

Please install new version of Ground Handling to be well-compatible with XP11
Download link: http://jardesign.org/gndserv/download/GHD.zip

Next:
  - be sure, that you use X-Plane 11.00r1
  - copy unziped "330_JARDesign" folder to ..\X-Plane 10\Aircraft\ folder
    (be sure, what you are not use nonEnglish symbols in aircraft installation path)
  - please visit download more fresh version of Ground Handling plugin. It work with JARDesign 330 without registration (for free). Please note what “Deluxe” version of this plugin (may work with other aircrafts) is payware.
  - start X-Plane 64 bit and open a330, activation window is going to show up
  - enter your serial key (Regcode), click NEXT and after a successful activation reopen aircraft via X-Plane menu
  - activation works well with both MAC/WIN 64 bit

UPDATE YOU NAV DATA WITH FRESH CYCLE (if needed)

If you need to update your cycle, please use Aerosoft/Navigraph
- “JARDesign 330/330 Native format”
and put a new cycle to ../X-PLANE 11/Custom Data/GNS430/navdata/ folder
(create it if need)

What new in this version:

+ XP11.01 compatible
+ 3D sound issue (no LG sound) fixed
+ flightplan arrival part improve
+ flightplan reset fixed
+ minor bugs fixed

About serials and activations:

- All beta-testers, who have personal serial from JARDesign may use it with XP11. If problems - please skype me or http://www.support.jardesign.org
- All users who bought the A330 AFTER the X-Plane 11 presentation event (October 2016 and later) may use their serials with X-Plane 11. If problems - please http://www.support.jardesign.org
- All users who bought the A330 BEFORE the X-Plane 11 presentation event (October 2016 and later) may update their serials (get new one) to make it worked with both - XP10 and XP11.
This JARDesign service should help for any users, what have a330 from any shop http://jardesign.org/a330-jd-x-plane-11-update/
Update fee is about $19,95 (not include VAT for your country). Sure, you own a330 for X-Plane 10 and may continue to use it with X-Plane 10 simulator with no problem. No update need in this case. Support is continue.

Thank you!!!!

2

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Is there a new GHD or is this the march version?

3

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

SandyLee wrote:

Is there a new GHD or is this the march version?

New version (2.1 r1), posted today.

4

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

This is the A330 version, in the first post  a new GHD version is adviced.
My question is, is the new version the march version .240317 or is there
a newer version that is not listed in GHD forum ?

5

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

SandyLee wrote:

Is there a new GHD or is this the march version?

Old. The same.

Please read a FAQ before you post a bug http://support.jardesign.org

6

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Before this update the speedbrakes stopped working after 1-2 hours of flying. Now I am flying the SID and they don't work. FO reports it set to half, or full, but no effect and if you look from outside, they don't move. Checked before takeoff, they worked.

7

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Yoss wrote:

Before this update the speedbrakes stopped working after 1-2 hours of flying. Now I am flying the SID and they don't work. FO reports it set to half, or full, but no effect and if you look from outside, they don't move. Checked before takeoff, they worked.

If this situation will happen again please use keyboard key "3" and  "4" to manipulate speedbrakes and check is it work or not. Also need check X-Plane failures (reset them).

Be useful if someone who meet this trouble will skype j.a.romanov at this moment. But to check correct, need install DataRefEditor plugin before http://www.xsquawkbox.net/xpsdk/mediawiki/DataRefEditor

Sure i know about this issue, but sadly I NEWER meet this trouble during test flights on my side and need someone to check parameters when trouble happen on user side.

Please read a FAQ before you post a bug http://support.jardesign.org

8

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

J.A.Romanov wrote:
Yoss wrote:

Before this update the speedbrakes stopped working after 1-2 hours of flying. Now I am flying the SID and they don't work. FO reports it set to half, or full, but no effect and if you look from outside, they don't move. Checked before takeoff, they worked.

If this situation will happen again please use keyboard key "3" and  "4" to manipulate speedbrakes and check is it work or not. Also need check X-Plane failures (reset them).

Be useful if someone who meet this trouble will skype j.a.romanov at this moment. But to check correct, need install DataRefEditor plugin before http://www.xsquawkbox.net/xpsdk/mediawiki/DataRefEditor

Sure i know about this issue, but sadly I NEWER meet this trouble during test flights on my side and need someone to check parameters when trouble happen on user side.

I have already tried to assign the speedbrakes release and pull to keyboard buttons but to no avail. I tried to disable plugins as well, but still to no avail. I will install the DataRefEditor as you suggested and try to get in contact with you when it occurs. Then we'll see how to overcome this issue.

9

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Yoss wrote:

Before this update the speedbrakes stopped working after 1-2 hours of flying. Now I am flying the SID and they don't work. FO reports it set to half, or full, but no effect and if you look from outside, they don't move. Checked before takeoff, they worked.

Same here, just checked outside and spoilers don't move, although FO reports about it normally. It's impossible to land like this...

10

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

The loadsheet doesn't load up. any idea why ?

11

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

This Update is only for x-plane 11 or also for x-plane 10?

12

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

orsoirace95 wrote:

This Update is only for x-plane 11 or also for x-plane 10?

XP11 only.

13

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

J.A.Romanov wrote:
Yoss wrote:

Before this update the speedbrakes stopped working after 1-2 hours of flying. Now I am flying the SID and they don't work. FO reports it set to half, or full, but no effect and if you look from outside, they don't move. Checked before takeoff, they worked.

If this situation will happen again please use keyboard key "3" and  "4" to manipulate speedbrakes and check is it work or not. Also need check X-Plane failures (reset them).

Be useful if someone who meet this trouble will skype j.a.romanov at this moment. But to check correct, need install DataRefEditor plugin before http://www.xsquawkbox.net/xpsdk/mediawiki/DataRefEditor

Sure i know about this issue, but sadly I NEWER meet this trouble during test flights on my side and need someone to check parameters when trouble happen on user side.

I'll be glad to help, if needed, i allready have everything installed for testing.

14 (edited by jasonstein 2017-05-19 18:29:07)

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Hi,

Like what "YYZ342" says in an previous thread:

"Today same thing happened to me. Right after
TOD going to SBGL I ended up somewhere in
New Mexico I think sitting cold and dark. It was not
an airport. Looked like nothing was around.
XP11 did not crash."

I am having exact same issue and it happens 5 times now!!! The plane suddenly land to middle of nowhere during descend, not sure it is in Texas or New Mexico but it was horrible:(

I tried latest version 2.1r1 with latest GHD but still having this issue. It stops me from using JAR330 at all. I am running XP 11.01rc2.

It has nothing to do with scenery since I tried different routes as well. All end up in the middle of nowhere few minutes after descend.

15

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Hi

Same thing during approach at Zurich Airport....

From the logfile at this moment :
WARNING: plugin requested read of the latitude of plane p0  but its value is NaN, xyz= nan,-nan(ind),-nan(ind).
WARNING: plugin requested read of longitude of plane p0  but its value is NaN, xyz= nan,-nan(ind),-nan(ind).

and then XP11 makes that :
1:51:59.945 I/FLT: Init dat_p0 type:loc_tak apt:E46 rwy:15
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 5528454 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+30-110/+30-106.dsf (180584 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 5536012 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+28-104.dsf (183761 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 5553093 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+28-106.dsf (186767 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 5658069 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+30-110/+30-104.dsf (173585 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 968919 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+28-105.dsf (170940 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 1414918 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+28-103.dsf (192260 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 1064395 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+30-110/+30-103.dsf (165791 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 1107070 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+30-110/+30-105.dsf (178167 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 882081 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+29-106.dsf (177280 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 1174803 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+29-104.dsf (186328 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 1081141 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+29-105.dsf (189768 tris)
1:51:59.945 I/SCN: DSF load time: 1199237 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+20-110/+29-103.dsf (194768 tris)

and the A330 is cold and dark at E46 airport RW15 (unused airport in Texas)

16

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

jasonstein wrote:

Hi,

Like what "YYZ342" says in an previous thread:

"Today same thing happened to me. Right after
TOD going to SBGL I ended up somewhere in
New Mexico I think sitting cold and dark. It was not
an airport. Looked like nothing was around.
XP11 did not crash."

I am having exact same issue and it happens 5 times now!!! The plane suddenly land to middle of nowhere during descend, not sure it is in Texas or New Mexico but it was horrible:(

I tried latest version 2.1r1 with latest GHD but still having this issue. It stops me from using JAR330 at all. I am running XP 11.01rc2.

It has nothing to do with scenery since I tried different routes as well. All end up in the middle of nowhere few minutes after descend.

You are telling us a story but as all other similar stories you are not offering enough usable information to analyze . No Log.txt,  no video record or at least some images, no info about used plugins. What do you think about how can we help ?!

Unlike you I made 2  p e r f e c t  flights with the same A330 2.1r1/XP 11.01r2  version from cold and dark up to parking after landing..... My advice look at some videos and try to fly exactly in the same way and on same route and see what happened. (I will also publish a video about the descent with A330 in the next days)

iMac Retina 5K  (2016), 27-inch OSX Sierra 10.12.03, 4 GHz Intel Core i7, 32 GB 1867 MHz DDR3, AMD Radeon R9 M395X 4096 MB, XP10.51, XP11v.pb17, XL 1.2r2, A320v.3.0r1 (XP11), A330v.3.0r1, SkyMaxxPro 4.01, RealWeatherConnector 1.01, SoundMaxx, JAR FM and GH Saitek equipment

17 (edited by jasonstein 2017-05-20 00:35:09)

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

ilankrt wrote:
jasonstein wrote:

Hi,

Like what "YYZ342" says in an previous thread:

"Today same thing happened to me. Right after
TOD going to SBGL I ended up somewhere in
New Mexico I think sitting cold and dark. It was not
an airport. Looked like nothing was around.
XP11 did not crash."

I am having exact same issue and it happens 5 times now!!! The plane suddenly land to middle of nowhere during descend, not sure it is in Texas or New Mexico but it was horrible:(

I tried latest version 2.1r1 with latest GHD but still having this issue. It stops me from using JAR330 at all. I am running XP 11.01rc2.

It has nothing to do with scenery since I tried different routes as well. All end up in the middle of nowhere few minutes after descend.

You are telling us a story but as all other similar stories you are not offering enough usable information to analyze . No Log.txt,  no video record or at least some images, no info about used plugins. What do you think about how can we help ?!

Unlike you I made 2  p e r f e c t  flights with the same A330 2.1r1/XP 11.01r2  version from cold and dark up to parking after landing..... My advice look at some videos and try to fly exactly in the same way and on same route and see what happened. (I will also publish a video about the descent with A330 in the next days)

I saw two more posts with logs attached (check attached picture) about this issue but no one response to them either. Of cause I read my log.txt and I read it every single time but it tells me nothing. No crash or error report what's so ever. The reason I am not telling you what plugins I installed is because everything was the same before 11.01 and I did nothing. The only breaking point is 11.01 and I am having such issue every single time I fly JAR330.

I will do another flight tonight and attach logs.txt here, I will also record a video as well.

I will post logs.txt here later once I get home and I will describe all plugins that I installed as well

18

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Quotes:


ranger79 wrote:
obadvw wrote:
Had the same issue that i've faced before in Beta version.
Durring the flight from LCLK to HEBA , After passing RASDA intersection and start the descend as per the TOD mark.
suddenly Found my self on ground in a remote airport not even in the same area, i think airport is E46
attached Log.txt for analysis
This is 2nd time to happen
Obadvw, I had the exact same problem, I also noticed in your log.txt I had the exact same line: "Init dat_p0 type:loc_tak apt:E46 rwy:15"
Which is a closed airport in Texas, dont know what the heck is going on, but 2 flights all of a sudden I am on the ground and cold and dark...
I'm having the same issue like you guys  3 times in a row.

19

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

Well, after 2 longs flights, looks like the speedbrakes/spoilers issue, is gone for now. Yesterday I couldn't activate them... but today surprisingly they worked with no problems at all.

20

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

I fixed the load sheet issue, the problem was updating the ground handling plugin.
New issue I noticed - the fuel consumption is really really low. Any idea why ?

21

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

jasonstein wrote:
ilankrt wrote:
jasonstein wrote:

Hi,

Like what "YYZ342" says in an previous thread:

"Today same thing happened to me. Right after
TOD going to SBGL I ended up somewhere in
New Mexico I think sitting cold and dark. It was not
an airport. Looked like nothing was around.
XP11 did not crash."

You are telling us a story but as all other similar stories you are not offering enough usable information to analyze . No Log.txt,  no video record or at least some images, no info about used plugins. What do you think about how can we help ?!

Unlike you I made 2  p e r f e c t  flights with the same A330 2.1r1/XP 11.01r2  version from cold and dark up to parking after landing..... My advice look at some videos and try to fly exactly in the same way and on same route and see what happened. (I will also publish a video about the descent with A330 in the next days)

I will do another flight tonight and attach logs.txt here, I will also record a video as well.
I will post logs.txt here later once I get home and I will describe all plugins that I installed as well

1. I made a recored of my flight beginning at TOD, maybe you can see something the helps (I might be that you made some mistakes before like programming the MCDU/FMC wrong). The video is now transferred to YouTube and in one hour (15.30 CET) it will be online : https://youtu.be/hxtSV1Cgl1Y

2. Those simmer that have this bug after TOD and want to get help online: Fly your simulation (after restart without any plugin !) until you are near TOD, Then try to contact JAR via Skype and show him what happened. He only is capable to analyze it with you online.

BTW I did so because of a specific problem. We found what went wrong and I learned about  a function I didn't knew about until then....

iMac Retina 5K  (2016), 27-inch OSX Sierra 10.12.03, 4 GHz Intel Core i7, 32 GB 1867 MHz DDR3, AMD Radeon R9 M395X 4096 MB, XP10.51, XP11v.pb17, XL 1.2r2, A320v.3.0r1 (XP11), A330v.3.0r1, SkyMaxxPro 4.01, RealWeatherConnector 1.01, SoundMaxx, JAR FM and GH Saitek equipment

22 (edited by jasonstein 2017-05-21 05:51:50)

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

So here is the video that I record for the apt:E46 bug (I have listed all plugins that I used in the video):

https://www.youtube.com/watch?v=1awIMA2D6co
(happens at 25:30')

Here is the log file:

https://www.dropbox.com/s/py6wzpnek7aeqd8/Log.txt?dl=0

23

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

I'm having similar issues, after TOD, the AP turns away from the next waypoint that I have entered into the flight plan page on the MCDU and goes into the opposite direction. I'm not sure why it's behaving this way.

24

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

jasonstein wrote:

So here is the video that I record for the apt:E46 bug (I have listed all plugins that I used in the video):

https://www.youtube.com/watch?v=1awIMA2D6co
(happens at 25:30')

Here is the log file:

https://www.dropbox.com/s/py6wzpnek7aeqd8/Log.txt?dl=0


OK it is a good step forward to find what is going on. I will fly the same route later today and see if it works ( I surely have a different XP11 constellation - plugins, etc.) See my flight plan and route... (RWY may chance because of wind direction)

One question in advance:  "4x ground-speed", belongs to your video recording?

Post's attachments

Attachment icon CYVRKEAT.txt 52 b, 12 downloads since 2017-05-21 

Attachment icon CYVRKEAT_PDF_1495367551.pdf 293.24 kb, 31 downloads since 2017-05-21 

iMac Retina 5K  (2016), 27-inch OSX Sierra 10.12.03, 4 GHz Intel Core i7, 32 GB 1867 MHz DDR3, AMD Radeon R9 M395X 4096 MB, XP10.51, XP11v.pb17, XL 1.2r2, A320v.3.0r1 (XP11), A330v.3.0r1, SkyMaxxPro 4.01, RealWeatherConnector 1.01, SoundMaxx, JAR FM and GH Saitek equipment

25

Re: JD330 Airliner ver 2.1r1 WIN/MAC 64 bit (X-Plane 11)

ilankrt wrote:
jasonstein wrote:

So here is the video that I record for the apt:E46 bug (I have listed all plugins that I used in the video):

https://www.youtube.com/watch?v=1awIMA2D6co
(happens at 25:30')

Here is the log file:

https://www.dropbox.com/s/py6wzpnek7aeqd8/Log.txt?dl=0


OK it is a good step forward to find what is going on. I will fly the same route later today and see if it works ( I surely have a different XP11 constellation - plugins, etc.) See my flight plan and route... (RWY may chance because of wind direction)

One question in advance:  "4x ground-speed", belongs to your video recording?


That is built-in feature comes with X-Plane (shortcut: alt+t) and that has nothing to do with this bug. I tried a flight without using it but still the same.